Kristina

Sjuksköterska med specialistutbildning onkologi

Jag började arbeta som sjuksköterska inom onkologisk vård och forskning. Sen jobbade jag med medicinsk teknik som säljare och produktspecialist. Efter en omorganisation kände jag att det vore kul att prova på bemanningsbranschen.

Jag började på Dedicare för 5 år sedan och trivs bra i konsultrollen. Det bästa med att jobba för Dedicare är att det finns många uppdrag inom olika områden att välja mellan. Man får möjlighet att lära sig mycket nytt genom att arbeta i olika verksamheter och kan på så vis hitta nya intressanta områden. Dessutom har de uppdrag över hela landet och även i Norge.

Man känner sig viktig och behövd som konsult hos Dedicare. De ser dig som en resurs och förstår att det är konsulterna som är företaget.

Varje dag jag kommer till arbetsplatsen känner jag mig välkommen och efterfrågad, det gör jobbet mycket trivsammare.

Det fina är att jag själv kan påverka min lön och mina arbetstider. Just nu väljer jag att jobba ganska mycket eftersom det passar i mitt liv för tillfället. Men jag äger min frihet att inte planera så långt fram utan kan när som helst lägga in en längre ledighet. Det är skönt att styra över sin tid och planering.

Kristina

Sjuksköterska med specialistutbildning onkologi

Joakim

Leg. Sjuksköterska

Tidigare jobbade jag på en akutmottagning i Göteborg. Efter en tid kände jag att jag ville byta arbetsmiljö. Först arbetade jag som konsult för ett annat bemanningsföretag i bland annat Norge. Jag upplevde företaget som rörigt och de saknade intresse för sina konsulter. Efter ett tag ville jag tillbaka till Sverige. Men jag hade ingen lust att jobba i min hemstad Göteborg.

Då kontaktade jag Dedicare för att höra vilka orter de hade uppdrag i och inom vilka verksamheter. Vi hittade ett jobb på Karolinska sjukhuset inom lungmedicin. Det passade mig perfekt, dels för att det var lungmedicin som jag hade tidigare erfarenhet av, och dels för att det var i Stockholm.

Jag blev väl bemött på arbetsplatsen och min arbetsinsats var mycket uppskattad. Dedicare ordnade med en fin lägenhet som låg centralt och nära jobbet. De stod också för resan.

Dedicare är en bra arbetsgivare. De är lätta att kommunicera med, de har en positiv attityd och ett genuint långsiktigt intresse för mig oavsett hur mycket eller lite jag jobbar för dem.

Mina tidigare erfarenheter av andra bemanningsföretag är att de är ganska fyrkantiga och rätt svåra att ha att göra med men med Dedicare är det precis tvärtom.

Det jag verkligen uppskattar med Dedicare är att jag har så stora valmöjligheter. Jag kan själv bestämma hur mycket jag vill arbeta, var jag vill jobba och inom vilken verksamhet. Det betyder att jag själv kan styra över mitt arbete på ett sätt som jag tidigare inte kunde.

Jobbet som konsult innebär att jag får komma in på flera nya arbetsplatser. Det är väldigt lärorikt. På varje ny arbetsplats ställs jag inför nya utmaningar, som hur man på bästa sätt tar hand om en patientgrupp eller kommer ihåg allas namn.

Det fina med att jobba för Dedicare är att jag får erfarenheter inom många olika verksamheter och chansen att utmana mig själv. Det leder till att jag ständigt utvecklas och kan avancera i min karriär.

Balansen mellan jobb och fritid är det bästa med att arbeta som jag gör. Jag får möjligheten att åka till många olika städer och jag kan själv styra över hur mycket jag vill jobba.

Kort sagt är det möjligheterna, bemötandet och lönen som är det bästa med att arbeta för Dedicare.

Joakim

Leg. Sjuksköterska

Kicki

Barnsjuksköterska

Jag började arbeta som undersköterska och barnsköterska 1983. Jag kände att jag ”ville mer” och blev färdig sjuksköterska 1998. De första fem åren arbetade jag inom vuxenvården på en medicin- och kirurgavdelning. 2003 började jag arbeta på en barnavdelning på Huddinge Sjukhus och samtidigt påbörjade jag min vidareutbildning till barnsjuksköterska. Våren 2012 sade jag upp mig för att prova på hur det var att arbeta genom ett bemanningsföretag. Det första halvåret arbetade jag för ett annat bemanningsföretag. Jag upptäckte sedan att Dedicare var ett bemanningsföretag med gott om uppdrag inom olika specialiteter.

Mina erfarenheter av Dedicare är verkligen bara positiva. Det fungerar alltid smidigt som t ex med boende och resor i samband med uppdrag på andra orter.

När det gäller den karriärsutveckling som jag önskar, så känns det väldigt bra. Jag vill ha frihet att välja olika uppdrag och prova olika inriktningar för att bredda mina erfarenheter.

Jag utvecklas precis som jag vill. Möjligheten att välja uppdrag som ger mig utmaningar i min profession finns hos Dedicare. Alltifrån korta inhopp till längre uppdrag på samma arbetsplats.

Balansen mellan jobb och fritid bestämmer jag själv över eftersom det som sagt finns ett enormt utbud av uppdrag. Jag är inte beroende av dagis- eller skolbarn och kan vara väldigt flexibel. Under vissa perioder arbetar jag mycket och kan vara mer ledig under andra perioder. Det passar mig i livet just nu.

Det bästa med att arbeta för Dedicare är friheten att vara oberoende men ändå ha en etablerad seriös arbetsgivare. Det är bra att kunna jobba för ett och samma bemanningsföretag och ändå få tillräckligt med uppdrag.

Trots att Dedicare är ett stort bemanningsföretag så har jag aldrig känt mig som en i mängden som bara försvinner. Konsultcheferna har bra ”koll” och intresse för sina anställda som unika individer.

Det sämsta med Dedicare? Ärligt talat så har jag inget negativt att säga om min tid hos Dedicare. Jag säger ofta till mig själv och andra att det är det bästa jag gjort!

Som bemanningssyrra krävs det att du är trygg i din arbetsroll. Du får inte vara rädd för att ge dig in i nya utmaningar. Du ska kunna anpassa dig till arbetsgrupper och ”ta seden dit du kommer”. Detta förutsätter att du ändå känner att du arbetar patientsäkert! Lyckas du tillföra uppdragsplatsen nya idéer och kunskap så är det optimalt. En positiv öppen attityd och ett leende är något som bör vara en bemanningssköterskas främsta egenskaper. Du ska komma till uppdraget och upplevas som en resurs som ingår i arbetsgruppen och tar ansvar!

Kicki

Barnsjuksköterska