Dedicare möter Arcademy

På Sophiahemmet i Stockholm hittar du Arcademy som startade upp sin verksamhet inom högspecialiserad hand- och fotkirurgi för tre år sedan. Här jobbar skickliga kirurger och fysioterapeuter med allt från undersökning till operation och efterbehandling. Med avancerad teknik och fokus på rehabilitering är målet att hjälpa människor tillbaka till ett aktivt liv.

Nu är det dags för Arcademy att utöka sin verksamhet och ett första steg blir en ny klinik i Göteborg. En spännande resa som också innebär utmaningar, inte minst när det gäller att rekrytera personal. Vi träffade Anders Hagert, COO på Arcademy, för att ta del av hans erfarenheter och tips kring att hitta rätt medarbetare.

Hur löste ni era personalutmaningar?

– När vi startade upp vår verksamhet i Göteborg så hade vi inget bra kontaktnät i regionen, vilket gjorde det svårt att hitta rätt personal. Samtidigt så var det viktigt att vi skulle hitta rätt, inte bara utifrån kompetens, utan även utifrån personlighet. Detta var extra viktigt då vi startade upp kliniken från grunden. Vi bestämde då att vi skulle börja med bemanning av nyckelpersoner som vi i nästa steg kunde anställa om allt fungerade. Efter att ha varit i kontakt med flera bemanningsföretag så föll valet på Dedicare vilket jag är otroligt glad över. Vi hittade rätt personer på kort tid och som nu har varit med oss sedan starten, säger Anders Hagert.

Hur har Dedicare varit som samarbetspartner?

– Det har varit riktigt bra. Allt gick väldigt smärtfritt och snabbt. Vi fick flertalet kandidater presenterade för oss och när vi kände att vi inte riktigt träffat rätt så lyckades man få fram fler kandidater. Processen pågick ett par veckor och under denna tid så intervjuade vi 8-10 kandidater, vilket är överraskande många. Hela rekryteringen har känts enkel och smidig, vilket inte alltid är fallet.

Arcademys tips till andra verksamheter som söker personal

Ta hjälp av en samarbetspartner. Tänk på det här när du ska välja
rekryterings- eller bemanningsföretag:

  • Välj en partner med bred erfarenhet inom det område som ni verkar.
  • Diskutera kravprofil och personlighet på kandidaterna ni söker.
  • Se till att bli presenterade ett stort kontaktnät.
  • Samarbeta med ett företag vars rekryteringsprocess är enkel