Hoppa till innehåll

Vanliga frågor

Hitta svaren på de vanligaste frågorna vi får

Varför Dedicare?

Dedicare brinner för att tillföra kompetens till vård och socialt arbete genom bemanning och rekrytering. Vi hjälper till att lösa resurs- och kompetensutmaningar inom vård och socialt arbete och bidrar därigenom till att säkerställa en trygg och tillgänglig vård och social omsorg för alla.

Som Nordens största förmedlare av konsulter inom vård och socialt arbete kan vi snabbt och effektivt ge er engagerad och kompetent personal till rätt pris. Våra konsulter har alla erfarenhet inom sin yrkeskategori och många medarbetare har erfarenhet av att jobba i vården eller sociala sektorn. Därför kan vi sätta oss in i era behov och ge snabba återkopplingar.

Vad kan Dedicare erbjuda?

Dedicare hjälper till att ta ansvar för vården och socialt arbete genom att förse privata och offentliga verksamheter med allt ifrån enstaka vikarier över dagen till totalbemanning av hela avdelningar, enheter eller operationsteam.

Vi är Nordens ledande förmedlare av konsulter inom vård och socialt arbete med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Tar ni fullt arbetsgivaransvar?

Ja. För oss är det en självklarhet.

Hur kommer man i kontakt med Dedicare?

Mellan 07:00 och 21:00 på helgfria vardagar är du välkommen att ringa oss på 08-555 656 40. Du kan även skicka e-post till oss dygnet runt på dedicare@dedicare.se.

Hur kan Dedicare garantera rätt kompetens?

Med över tjugo års erfarenhet har vi utformat en effektiv och säker process vid bemanning av personal inom vård och socialt arbete. Under hela processen har kund och konsult kontakt med en gemensam konsultchef som själv ofta har erfarenheter från arbete i vården.

Alla våra konsulter har minst två års yrkeserfarenhet och vi kontrollerar legitimationen hos Socialstyrelsen och Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) kontinuerligt. Förutom de formella kompetenskraven gör vi alltid en djupintervju med konsulten och stämmer av med minst två referenser.

Vad händer om man är missnöjd med konsulten?

Vår kvalitetsgaranti innebär att ni kan avbryta pågående uppdrag eller begära att konsulten byts ut oavsett skäl. Om avtalet bryts i förtid betalar ni endast för arbetade timmar.

Vad betyder namnet ”Dedicare”?

Ordet ”care” i Dedicare syftar till att vi är verksamma inom vård och omsorg, men för oss betyder begreppet mer än så. Vi har en humanistisk grundsyn med en särskild omtanke för våra konsulter och medarbetare. Det engelska ordet ”dedication” uttrycker en annan sida av vårt sätt att vara. Våra medarbetare är engagerade och entusiastiska och vi brinner för att tillföra kompetens till vård- och omsorgssektorn. Det är så vi hjälper till att säkerställa en trygg och tillgänglig vård och social omsorg för alla.