Hoppa till innehåll

Vanliga frågor

Hitta svaren på de vanligaste frågorna vi får

Vilka är Dedicare?

Vi är ledande i Norden på bemanning och rekrytering inom vård, socialt arbete och life science. Det innebär att vi hjälper våra kunder med kompetensförsörjning av sjuksköterskor, läkare, socionomer, psykologer, handledare, chefer och olika typer av tjänster inom life science. Vi hjälper våra konsulter växa och utvecklas genom nya uppdrag på nya platser i Sverige, övriga Norden, Storbritannien och på Irland.

Vad kan Dedicare erbjuda?

Som konsult hos Dedicare har du större valmöjligheter och ökad flexibilitet kring när, hur och var du vill arbeta. Samtidigt behöver du som konsult hos Dedicare inte välja mellan flexibilitet eller trygghet. Vi är övertygade om att en givande karriär inom vård, socialt arbete och life science ska erbjuda båda delar. Därför får alla våra konsulter kollektivavtal, tjänstepension och i många fall även ersättning för boende och resa.

Genom att erbjuda dig som konsult nya utvecklingsmöjligheter motverkar vi att yrkesverksamma lämnar jobb inom vård och socialt arbete för att söka karriär- och kompetensutveckling på annat håll. Det innebär fler tillgängliga och kompetenta läkare, sjuksköterskor, socionomer, chefer och specialister inom life science som bidrar till en bättre vård och social omsorg.

Tar ni fullt arbetsgivaransvar?

Ja. För oss är det en självklarhet.

Vad erbjuder ni för förmåner?

Vi erbjuder konkurrenskraftiga löner, kollektivavtal, tjänstepension, friskvård och i många fall även ersättning för boende och resa, beroende på var ditt nästa uppdrag är. Utöver detta har vi avtal med ett antal leverantörer som ger dig som konsult hos Dedicare förmånliga priser. Se våra förmåner.

Hur söker man ett jobb via er?

Börja med att registrera dig här på hemsidan. Du kan även söka ett ledigt jobb. Ett urval av uppdrag och fasta tjänster finns listade här på webbplatsen, du ser dem under fliken Lediga jobb – välj bara den yrkeskategori du tillhör. Om du inte hittar något som passar just nu är chansen stor att det dyker upp senare, så registrera dig så hör vi av oss när det finns något som passar just dig. Vi har alltid fler lediga jobb än vad som finns på hemsidan.

Hur kontaktar jag er?

Mellan 07:00 och 21:00 på helgfria vardagar är du välkommen att ringa oss på 08-555 656 40. Du kan även skicka e-post till oss dygnet runt på dedicare@dedicare.se, vi återkommer till dig inom en timme efter öppningstid.

När får jag svar på min ansökan?

Om du har sökt ett jobb via oss får du alltid en bekräftelse via e-post på att vi tagit emot din ansökan. Där får du dessutom den information du behöver och uppgifter till din kontaktperson.

Vad händer om jag inte trivs på jobbet?

Om du inte skulle trivas på ditt uppdrag så kommer vi göra allt för att hitta ett nytt så snart det är möjligt. Dedicare har avtal med nästan alla regioner, flera kommuner och privata vårdgivare och andra kunder i Sverige, vilket ger oss goda möjligheter att hitta det du söker. Skulle du hellre vilja jobba utomlands sätter vi dig i kontakt med våra kollegor i Norden, Storbritannien eller på Irland.

Vi är måna om att du trivs på jobbet och att du har en balans mellan jobb och fritid. Tveka inte att kontakta din konsultchef om du vill veta mer om de möjligheter som erbjuds via oss.

Vad betyder namnet ”Dedicare”?

Ordet ”care” i Dedicare syftar till att vi är verksamma inom vård och social omsorg, men för oss betyder begreppet mer än så. Vi har en humanistisk grundsyn med en särskild omtanke för våra konsulter och medarbetare. Det engelska ordet ”dedication” uttrycker en annan sida av vårt sätt att vara. Våra medarbetare är engagerade och entusiastiska och vi brinner för att tillföra kompetens till vård- och omsorgssektorn. Det är så vi hjälper till att säkerställa en trygg och tillgänglig vård och social omsorg för alla.