Dedicare möter: Barnsjuksköterskan Jessica

Barnsjuksköterskan Jessica brinner för att hjälpa människor. I sin roll som konsult får hon möjlighet att fortsätta utvecklas inom sitt yrke, samtidigt som hon har mer tid över till sina två stora intressen – att resa och skriva. Här får du läsa mer om Jessicas upplevelser av att jobba med oss på Dedicare.

Namn: Jessica Löfbom
Yrke: Barnsjuksköterska
Bor: Stockholm
Ålder: 54 år
Familj: En son på 16 år
Uppdrag just nu: Skolsköterska i en grundskola i Stockholms stad.
Gillar att göra på fritiden: Vistas utomhus i naturen genom vandring, löpning eller andra aktiviteter, läsa böcker och skriva, få användning av språk (talar flytande engelska, franska och spanska).

Berätta lite om ditt uppdrag! Vi är så nyfikna på att få höra hur en arbetsdag för dig kan se ut.

– Som skolsköterska har jag som uppdrag att arbeta hälsofrämjande och förebyggande för alla elever i skolan. Det är viktigt att hela tiden ligga steget före med planering av skolläkarmottagningar och egna elevbesök. En stor del av min tid går år till regelbundna hälsokontroller och vaccinationer. Jag ingår även i det så kallade Elevhälsoteamet tillsammans med skolledningen, kurator, skolpsykolog, specialpedagoger, speciallärare och studievägledare. Vi har möte varje vecka för att tillsammans säkerställa elevernas trygghet, utveckling och potential.

Du har också hälsosamtal med eleverna, vad innebär ett sådant samtal?

– I ett hälsosamtal går man igenom alla parametrar som vi människor behöver för att må bra. Vi pratar om elevens sömn, matvanor och hur man trivs i skolan. Och om eleven känner sig trygg och exempelvis har kompisar. Hälsosamtalen är väldigt viktiga för att fånga upp eleverna och det är ett bra sätt för att just jobba både hälsofrämjande och förebyggande.

Hur tycker du att dina tidigare erfarenheter som sjuksköterska hjälper dig i ditt uppdrag idag?

– Jag har jobbat som sjuksköterska sedan -96 och tycker nog att alla mina tidigare erfarenheter är till stor nytta. Jag har en lång bakgrund som sjuksköterska inom akutsjukvården, men har också jobbat med specialistvård på en lung- och allergimottagning och på neurologmottagningarna på Sachsska barn- och ungdomssjukhus och Astrid Lindgrens sjukhus. Jag känner mig trygg i min roll och tycker att jag har världens bästa jobb. Jag är även instruktör i hjärt- och lungräddning och skulle gärna på sikt jobba mer med undervisning och utbildning.

Vad upplever du är det bästa med att jobba som sjuksköterska?

– Det känns meningsfullt. Att kunna hjälpa, ge stöd och omvårdnad till en medmänniska i behov. Det ger många värdefulla möten.

Vi är så glada över att ha dig hos oss! Hur länge har du jobbat som konsult på Dedicare?

– Sedan augusti 2021. Det här är mitt tredje uppdrag.

Vad var det som lockade dig att bli konsult?

– Det som lockade mig var de varma rekommendationerna som jag fick av en skolkurator och en skolsköterska som var konsulter hos Dedicare. Dedicare är mycket professionella och måna om att alltid erbjuda personligt anpassade uppdrag.

Var det något som var extra viktigt för dig i ditt val av uppdrag?

– Just nu var det viktigt att jag fick ett längre uppdrag och att det var heltid. Och att mötet med rektorn på skolan kändes bra och gav ett bra intryck.

Har du några tips och råd till andra som är nyfikna på att testa livet som konsult?

– Jag upplever att det är en större frihet och att det finns många chanser att testa på olika områden inom mitt yrke. Det går att välja bland olika uppdrag, vilket ger många fördelar rent utvecklingsmässigt. Man kan även välja att jobba på annan ort eller i andra länder som till exempel Danmark eller Norge. Att det är bättre lön är ju såklart också ett stort plus. Det finns otroliga möjligheter om man vågar gå utanför sin comfort zone, bara man tar steget och öppnar upp för nya äventyr – det är då man utvecklas som människa.

Finns det något särskilt som du upplever är extra givande för din fritid?

– I och med att jag har större frihet att välja när jag vill jobba så kan jag styra mitt privatliv därefter. Ett av mina stora intressen är att resa. Sedan älskar jag också att skriva och läsa böcker – mestadels engelsk litteratur. Jag ägnar mycket tid till språk och talar flytande engelska, franska och spanska. Ser gärna till att få använda mina språk, vilket ter sig naturligt i möten med människor både här hemma och på resor. Jag umgås också med familj och vänner och uppskattar att ha tid till att vara utomhus i naturen.

Nyfiken på dina möjligheter?

Vill du också uppleva en större frihet samtidigt som du utvecklas inom ditt yrke? Vi hjälper dig att hitta ditt drömjobb! Fyll i din intresseanmälan nedan så hittar vi ett upplägg som passar just dig. Du kan också kontakta oss direkt på 08-555 656 00 eller dedicare@dedicare.se.

  • Vi bryr oss om din personliga integritet. Dedicare behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer i vår integritetspolicy.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.