Dedicare möter: Konsulten som är sjuksköterska på natten och jobbar med daytrading på dagen

Namn: Jonas
Bor: Stockholm
Ålder: 32 år
Familj: Sambo
Uppdrag just nu: Ortopedavdelning, privat sjukhus i Stockholm

Jonas blev färdig sjuksköterska i januari 2021, men egentligen hade han tänkt bli civilekonom. En timanställning på ett äldreboende vände upp och ner på hans planer och han har aldrig ångrat sitt beslut. Han trivs som sjuksköterskekonsult då det ger möjlighet till ett flexibelt liv och tid över för aktiemarknaden som är ett stort intresse.

Berätta om varför du blev sjuksköterska?
– Att jag blev sjuksköterska är egentligen en slump. Jag blev varslad från mitt arbete på Volvo och då hade jag turen att få en timanställning på ett äldreboende. Jag hade ingen erfarenhet inom vården, men där och då märkte jag snabbt att det var väldigt givande. Jag mådde bra inombords efter arbetet och det var en annan känsla än jag haft tidigare. Innan detta hände skulle jag egentligen studera till civilekonom, men jag har aldrig ångrat att jag beslutade mig för att bli sjuksköterska istället.   

Hur länge har du varit konsult på Dedicare?
– Sedan mars 2023.

Vad var det som gjorde att du valde att bli konsult?
– I grunden var det för att jag vill testa på att jobba på olika avdelningar och inte riktigt binda mig vid en och samma. Jag ville också åt friheten. 

Berätta om ditt nuvarande uppdrag!
– Just nu är jag på en ortopedavdelning på ett privat sjukhus i Stockholm. I nuläget jobbar jag natt och jag trivs väldigt bra där. Jag kan jobba hur lite eller hur mycket jag vill, jag styr själv, det uppskattar jag mycket. 

Har du varit på andra uppdrag innan tillsammans med oss?
– I somras var jag i Visby och jobbade på ortopeden. Det var speciellt att jobba i Visby, ett helt annat tempo och ett annat lugn än i Stockholm. Folk var mindre stressade över lag. Jag valde att jobba mycket när jag var där, men hann också utforska ön från norr till söder. På vardagarna passade jag också på att lära mig mer om daytrading. Eftersom jag jobbade natt i Visby så jobbade jag när börsen var stängd och var ledig när börsen var öppen. Man kan säga att ekonomi är min fritidssysselsättning och sjuksköterska mitt faktiska jobb. 

Har livet som konsult påverkat din vardag, och i så fall på vilket sätt? 
– På mitt uppdrag nu så försöker jag att lägga mitt schema med nattpass måndag, tisdag och onsdag. Jag gymmar en hel del, nästan varje dag och det fungerar bra med schemat. Jag har också ett ganska stort fokus på att lära mig ännu mer om daytrading. Varje vardag tar jag en timme mellan kl. 16-17 som är helig, då svarar jag inte i telefonen och har fullt fokus på börsen och marknaden. 

Hur tycker du att samarbetet med din konsultchef fungerar?
– Linnea är enkel och ärlig. Allt är okomplicerat och flyter på. Ber jag henne att hitta uppdrag åt mig så kommer hon alltid tillbaka och presenterar bra förslag. Jag får precis det jag förväntar mig utan några konstigheter. Linnea känns också väldigt driven i sitt arbete och sin roll som konsultchef. 

Har du upptäckt något om konsultlivet du inte visste innan du började jobba som konsult? 
– Jag trodde det skulle vara mer “taggarna utåt” när man kommer in som konsult på en arbetsplats. Det har jag än så länge inte upplevt någonstans. För mig har det bara funnits fördelar att vara konsult och jag ser inte att det skulle löna sig att ta en anställning på något plan.  

Har du några tips/råd/insikter till andra som är nyfikna på att testa livet som konsult? Är det något som du tror är extra viktigt att tänka på för att hitta ett upplägg som känns rätt? 
– Mitt bästa tips är att våga prova på. De flesta konsultkollegor jag pratat med har också ställt sig frågan varför de inte gjort det tidigare. Man kan ju alltid gå tillbaka och ta en anställning, så enligt min mening så riskerar man inte något genom att prova på. 

Är du också nyfiken på dina möjligheter som konsult?

Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig för att prata mer om dina möjligheter med oss!

  • Vi bryr oss om din personliga integritet. Dedicare behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer i vår integritetspolicy.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.