Dedicare möter: Louise, sjuksköterskan som hittade rätt i karriären

Louise har jobbat som sjuksköterska sedan 2012, ett yrke som hon har stormtrivts med redan från start. Men efter en längre tid på samma arbetsplats bestämde hon sig för att det var dags för en ny karriärutmaning. Med hjälp av Dedicare rekrytering hittade hon sitt drömjobb!

I jakten på ett nytt sjuksköterskejobb höll Louise utkik efter spännande jobbannonser, gick på olika intervjuer och träffade rekryterare. Men trots det hittade hon aldrig riktigt rätt. Tills hon genom Dedicare fick syn på en fast tjänst som sjuksköterska på Narva Åderbråckcenter. Louise fastnade direkt för arbetsbeskrivning och skickade in sin ansökan – det visade sig bli en perfekt match mellan henne och den nya arbetsgivaren.

Berätta lite om ditt jobb! Vad är det som gör att du trivs så mycket?

Jag jobbar nu som sjuksköterska och gruppledare på Narva Åderbråckcenter, en kirurgisk mottagning i Stockholms innerstad. Det är en liten och familjär mottagning där alla värnar om varandra och vi är måna om att vi ska ha en platt organisation utan hierarki. Vi har ett stort engagemang för det vi gör och även för varandra. Jag uppskattar att det är korta beslutsvägar och det är en trivsam arbetsplats där du får möjlighet att utvecklas. Hos oss är alla en nyckelspelare och kliniken sköts av engagerade och professionella chefer och medarbetare. Jag tycker verkligen att min nya arbetsplats är unik i sitt slag.

Hur kom det sig att du lockades av tjänsten?

Det jag fastnade för i annonsen var själva arbetsbeskrivningen. Vi som sjuksköterskor är med patienten i hela processen – både före, under och efter behandling. I min roll som gruppledare erbjuds jag dessutom att utvecklas inom ledarskap. 

Hur upplevde du samarbetet mellan dig och Dedicare i rekryteringen?

Väldigt bra. Efter närmare ett års arbetssökande har jag hunnit med många intervjuer och rekryterare. Den här rekryteringen stack verkligen ut på så vis att intervjun snarare blev ett samtal. Jessica på Dedicare gav mig möjligheten att verkligen visa vem jag är. Hon var följsam till samtalet och ställde frågor i jämn takt med vad jag uttryckte. Hennes lyhördhet talade tydligt för hennes erfarenhet. Jag fick en god dialog med Jessica och hon hjälpte mig också att utkristallisera vad som är viktigt för mig i mitt arbetsliv.

Hur tycker du rekryteringsprocessen med Dedicare skiljer sig jämfört med tidigare erfarenheter?

Denna rekryteringsprocess var betydligt mer grundlig än de tidigare jag varit med om. Vi hade flera samtal och jag blev kontinuerligt uppdaterad om läget. Även efter rekrytering har vi haft uppföljande samtal. Jag upplevde att Jessica var lika mån om att jag skulle hitta rätt som att min arbetsgivare skulle hitta en ny anställd.

Har du några tips till andra som söker nytt jobb ?

Att inte stressa fram en anställning. Ta din tid och gå på många intervjuer. Man lär sig mycket om både sig själv, om andra och om arbetsmarknaden ifall man ger sig därhän. Gräset kan bli grönare på andra sidan om man har tålamod och vågar sitta ner i båten. Jag är så glad att jag väntade in ett jobb som verkligen passade mig.

Sök jobb genom Dedicare

Är du också redo att ta nästa steg i karriären? Oavsett om du är ute efter en fast tjänst eller vill testa livet som konsult hjälper vi dig att hitta ditt drömjobb! Fyll i din intresseanmälan nedan så berättar vi mer om dina möjligheter. Du kan också kontakta oss direkt på 08-555 656 00 eller dedicare@dedicare.se.

  • Vi bryr oss om din personliga integritet. Dedicare behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer i vår integritetspolicy.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.