“Konsulten blev en perfekt match med vår verksamhet”

Dedicare möter Västertorpsskolan i Stockholm

Anette Sari jobbar som rektor på Västertorpsskolan i Stockholm. Här får du ta del av av hennes erfarenheter kring att stötta upp sin verksamhet med en psykologkonsult.

I sin roll som rektor är Anette ansvarig för skolans elevhälsoteam, där flera funktioner som till exempel skolpsykolog, skolsköterska och skolläkare ingår för att främja elevernas lärande och hälsa. När vakansen för teamets skolpsykolog uppstod för några år sedan valde Anette att vända sig till Dedicare för att stärka upp med en konsult. Konsulten kom på plats och visade sig vara en perfekt match med verksamheten. Det blev ett långsiktigt samarbete som har rullat på sedan dess.

Hej Anette, vad är det bästa med ditt jobb som rektor och skolledare?
– Det är absolut att få göra skillnad. När vi lyckas och får eleven att växa både kunskapsmässigt och i sina sociala kontakter.

Ni har en skolpsykolog från Dedicare på plats hos er, varför uppstod behov att ta hjälp av konsult?
– Vi hade ingen på plats i rollen som skolpsykolog i vårt elevhälsoteam. Vi kan ju rekrytera, men vi har inte jättemycket tid till det. Därför valde vi att vända oss till Dedicare som Stockholms stad har avtal med. Det har varit en väldigt bra och smidig lösning för oss.

Hur har konsulten mött upp era behov och förväntningar i verksamheten?
– Hon har mött upp våra behov 100 procent. Vi har haft samma konsult i flera år och det tycker vi har varit toppen och något som vi uppskattar. Hon kommer med fasta intervaller och när vi har behov av mer tid för att hon ska hinna göra psykologiska utredningar så lägger vi bara in en extra beställning om det. Det är väldigt smidigt. Vi förlänger avtalet med ett år i taget.

Hur har Dedicare i helhet varit som samarbetspartner? Finns det något som är speciellt uppskattat hos dig och i verksamheten?
– Allt har fungerat väldigt bra, det har alltid varit enkelt att samarbeta och att lägga in beställningar. Jag har bara positiva upplevelser av Dedicare, det är professionellt, lätt och tillgängligt. Alla som jag har haft kontakt med har alltid gett mig ett bra bemötande.

Tycker du att något skiljer Dedicare från andra bemanningsföretag?
– Det är framför allt kontakten och snabbheten och att Dedicare är väldigt enkla att samarbeta med. Vi hade tidigare kontakt med ett annat företag när vi sökte skolsköterska, vilket blev svårt att tillsätta. Men det kanske även kan bero på vilken tjänst man frågar efter, att vissa yrkesroller är det svårare att hitta kandidater till.

Skulle du rekommendera andra verksamheter att stärka upp med en konsult så som ni gjort?
– Det kan absolut vara en bra lösning, min upplevelse är ju så positiv och att det är lättarbetat. Jag tycker det är personbundet och att det är viktigt att hitta någon som man klickar med, så som vi har gjort med vår konsult.

  • Vill du få hjälp med att stötta upp din verksamhet?

  • Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!
  • Vi bryr oss om din personliga integritet. Dedicare behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer i vår integritetspolicy.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.