Jobba som läkare i Danmark 

Är du en skandinaviskt legitimerad specialist- eller överläkare och vill ha ett långsiktigt konsultjobb på minst 6 månader? Genom att jobba som läkare i Danmark via Dedicare får du en unik möjlighet att utveckla din specialistkompetens genom spännande uppdrag. Ta chansen att testa en ny vardag och utvecklas i karriären – samtidigt som du får trygga ramar. 

Varför bli läkare i Danmark via Dedicare?

Dedicare är Nordens största bemannings- och rekryteringsföretag. Vi är stolta att kunna säga att vi har hjälpt många att hitta läkarjobb i Danmark i över 25 år. För oss är det viktigt att alltid kunna erbjuda dig som konsult bra arbetsvillkor. Trygghet, attraktiv lön, flexibla schemalösningar och en kontaktperson som alltid är tillgänglig för dig. Det är bara några av de fördelar du får som konsult via Dedicare. När du jobbar på långtidsuppdrag som läkare i Danmark arbetar du dessutom mer kliniskt än du är van vid i Sverige. Mer tid till för patienterna och att utvecklas inom din specialisering, helt enkelt. 

 

Frihet och flexibilitet

Många av våra läkare jobbar i 3 veckor och är sedan lediga i 9 dagar. Andra väljer att jobba måndag till torsdag varannan vecka. Tillsammans hittar vi ett upplägg som passar just dig och din livssituation. 

En egen kontaktperson

Som ny i Danmark kan frågorna vara många. Under ditt uppdrag får du en egen kontaktperson som alltid är tillgänglig och hjälper dig med allt det du behöver. 

Bra lön

Vi erbjuder ett unikt lönepaket som består av en attraktiv lön omkring 90.000-120.000 SEK efter skatt, beroende på specialisering och arbetsgrad. Dessutom betalar vi för möblerat boende och en hemresa i månaden. 

Trygga arbetsvillkor

Jobbar du som läkare i Danmark via Dedicare är du i trygga händer. Tre av fyra av våra konsulter väljer att förlänga sina uppdrag och många återvänder för läkarjobb i Danmark via oss.  

Vi gör det enkelt

När du arbetar som läkare i Danmark gör vi allt för att du ska kunna fokusera på ditt nya jobb och dina kollegor. Dedicare hjälper dig med allt från möblerat boende, dansk auktorisation, danskt personnummer, MitID (BankID) och danskt bankkonto. Dessutom vägleder vi dig när det kommer till din pension och deklaration, både i Danmark och Sverige. Vi tar hand om allt det praktiska, helt enkelt. 

Låg skatt

I Danmark betraktas du som en högutbildad nyckelperson med en spetskompetens och därför har du möjlighet att bli beskattad enligt Expertskatten, förutsatt att vissa villkor är uppfyllda. Med Expertskatten beskattas du endast med 32,84% på din inkomst och utöver är det oftast en positiv växlingskurs på den danska kronan jämfört med den svenska. 

Mer kliniskt arbete

När du arbetar som konsultläkare i Danmark får du mer administrativt stöd än du är van vid i Sverige. Det innebär att du får mer tid till att arbeta kliniskt och kan fokusera på det som just du är bra på — patienterna och ditt specialistområde. 

Språkkurs i danska

Innan du börjar ditt läkarjobb i Danmark får du individuellt anpassad språkundervisning. Språkkursen inkluderar undervisningsmaterial och hålls digitalt när det passar dig. Det finns även möjlighet att fortsätta undervisningen efter att du börjat på ditt nya jobb i Danmark, om du har behov av det. 

Betalt boende

Tillsammans hittar vi en lägenhet som matchar dina behov. Som läkare hos Dedicare får du en lägenhet som är din egen under hela uppdraget. Vi ser till att den är möblerad och har fungerande internet. Dessutom står vi för utgifter för vatten, värme och el.