Dedicare stärker sin satsning inom Life Science, och tillsätter Anna-Lena Mann som VD för den nordiska verksamheten

Dedicare är Nordens största aktör avseende rekrytering och bemanning inom vård, socialt arbete och life science. Under 2022 förvärvades specialistbolaget H&P Search & Interim – ett kompetensföretag specialiserat på kvalificerade specialister och chefer inom life science – av Dedicare i syfte att bredda affären. Dedicare har sin bas inom vårdbemanning och ville genom förvärvet komplettera sitt erbjudande med närliggande tjänster som ligger i linje med företagets vision och mission.

Nu tar Dedicare ytterligare ett steg i sin satsning på kompetensförsörjning inom life science genom att skapa en nordisk verksamhet och komplettera det seniora teamet med Anna-Lena Mann som VD. Anna-Lena kommer också ingå i Dedicare Sveriges ledningsgrupp.

Anna-Lena Mann har gedigen erfarenhet från life science-branschen och har under de senaste åren jobbat med konsultförsörjning mot life science marknaden i sin roll som Affärsområdeschef Quality & Compliance på Plantvision.

– Dedicare Life Science består av ett mycket kompetent och seniort team som har byggt upp en stabil och välrenommerad affär. När vi nu tar klivet fullt ut i att etablera oss i samtliga nordiska länder, känns det mycket bra att vi nu kompletterar teamet med ytterligare en stark kraft. Med Anna-Lenas erfarenhet som ledare och av konsultmarknaden inom life science har vi möjlighet att utveckla vår nordiska affär på ett ännu bättre sätt. Vi är mycket glada att Anna-Lena valt att ansluta till Dedicarekoncernen, säger Eva Brunnberg, VD för Dedicare Sverige.

– Dedicare är ett bolag som har tydliga framtida målsättningar och starka värderingar. Jag ser det som en fantastisk möjlighet att, tillsammans med befintliga experter inom företaget, fått förtroende att utveckla verksamheten framåt, säger Anna-Lena Mann.

Anna-Lena Mann tillträder sin tjänst som VD för Dedicare Life Science per den 12 augusti.