Vår historia

1996

Här börjar vår resa! Dedicare grundas av Björn Örås, som även startade Poolia, när han ser att sjukvården i Sverige är i ett stort behov av kompetens. Målbilden är att hjälpa vården med kvalificerade sjuksköterskor och på så vis konkret bidra till en bättre och mer tillgänglig vård för alla.

2002

Dedicare växer för första gången över gränserna och öppnar kontor i Norge. Flera av våra duktiga sjuksköterskor uttrycker en önskan om att få bidra och arbeta i vårt grannland, samtidigt som behovet av kompetens är stort även i Norge. Genom att vi etablerar oss i Norge kan Dedicare erbjuda en ännu bredare palett av utvecklande uppdrag och nya miljöer till våra konsulter.

2003

Fram tills nu har Dedicare enbart fokuserat på bemanning av sjuksköterskor. Men under 2003 startar vi också bemanning av läkare i Sverige. Det betyder att vi blir en större leverantör av vårdbemanningstjänster över hela landet.

2009

Dedicare tar steget och startar bemanning av läkare även i Norge. Därmed kan vi erbjuda bemanning av både sjuksköterskor och läkare i Sverige och Norge.

2011

Dedicares börsnoteras som ett steg mot visionen att bli Nordens största och ett av Europas ledande rekryterings- och bemanningsföretag. Börsnoteringen innebär att vi har en stabil grund att stå på när vi växer.

2013

Dedicare startar bemanning av socionomer i Sverige, vilket senare även inkluderar psykologer. Genom detta hjälper vi även verksamheter inom socialt arbete med specialistkompetens.

2017

Bemanning av förskolepedagoger startar i Norge under varumärket Acapedia. Nu tar vi även klivet mot bemanning av socionomer i Norge och finns därmed med denna viktiga verksamhet i både Sverige och Norge.

2019

Dedicare öppnar ett rekryteringskontor i Finland och möjliggör även för finska läkare och sjuksköterskor att upptäcka och jobba i övriga Norden.

Under 2019 utökar vi vårt erbjudande och börjar erbjuda rekrytering. Med vår spetskompetens och breda nätverk inom vård och socialt arbete hjälper vi nu våra kunder att hitta chefer och specialister till sina fasta tjänster – samtidigt som vi hjälper våra kandidater att nå sina karriärmål.

2020

Vi välkomnar ännu ett grannland till Dedicare-familjen när vi förvärvar det danska bemanningsföretaget KonZenta. Nu bidrar vi med kompetens till hela Norden och utökar vår möjlighet att erbjuda spännande uppdrag till våra konsulter även i Danmark.

2022

I mars 2022 förvärvar vi företaget H&P Search & Interim AB, som rekryterar och hyr ut konsulter över hela Norden inom området life science. Detta innebär att vi nu också erbjuder rekrytering och bemanning inom exempelvis läkemedel, bioteknik och medicinteknik, inte bara inom vård och socialt arbete.

Dedicare tar under 2022 även ett stort kliv vidare ut i Europa. I september förvärvar vi det brittiska rekryterings- och bemanningsföretaget Templars Medical Agency Ltd. Genom detta erbjuder vi nu uppdrag till våra konsulter i Storbritannien, på Irland, Falklandsöarna, Gibraltar och andra spännande platser runt om i världen.

Vår resa fortsätter

Nu fortsätter vår resa mot att bli ett av Europas ledande rekryterings- och bemanningsföretag inom vård, life science och socialt arbete. Idag finns Dedicare över hela Norden, Storbritannien och Irland och har drygt 2000 konsulter ute på uppdrag just nu.

Vår starka drivkraft är att på ett ansvarsfullt och hållbart sätt bidra till människors hälsa, utveckling och livskvalitet. Vi förser våra kunder med kompetens och hjälper våra konsulter vidare mot sina karriärmål. Effekten av det vi gör är en tryggare och mer tillgänglig vård och social omsorg för alla. Det är vi stolta över.