Hoppa till innehåll

Pressmeddelanden

Dedicare löser vakanser i vården med hjälp av AI-teknik

2020-08-28 Icke regulatorisk information

Dedicare har ingått ett samarbete med det norska IT-företaget Globus AI. Tillsammans lanserar vi en ny lösning som gör att personalförfrågningar från vårdgivare, kommuner och sjukhus matchas direkt med konsulter på ett effektivare sätt med hjälp av modern teknik. Den nya lösningen, i form av en digital bemanningsassistent, innebär att Dedicare snabbare kan erbjuda relevanta kandidater med rätt kompetens och som är tillgängliga efter uppdragsgivarens behov.

”Våra konsultchefer kan nu spendera mer tid på att hitta de bästa kandidaterna, bygga relationer och fokusera på att få vår verksamhet att växa”, säger Mattis Kjellin, CIO för Dedicare.

Dedicare är först i Sverige med att använda liknande AI-teknik för att förbättra bemanningen inom vård och socialt arbete. Idag får Dedicare många ströpass från olika vårdgivare runt om i landet. Att bearbeta alla förfrågningar har tidigare hanterats manuellt och varit ett tidskrävande arbete.

Den digitala bemanningsassistenten tolkar förfrågningarna automatiskt och strukturerar upp vakanta pass så att Dedicares konsultchefer, konsulter och vårdgivare får en överskådlig vy. På så vis skapas förutsättningar för ännu snabbare bemanning. Konsulten får direkt tillgång till de pass som behöver tillsättas och kan enklare hitta de alternativ som passar just sitt schema och sin vardag.

”Lösningen som vi har utvecklat tillsammans med Globus AI är den mest innovativa vi någonsin sett i branschen och visar att Dedicare är i framkant när det gäller digitalisering av processer som gynnar våra konsulter och kunder”, säger Mattis Kjellin, CIO för Dedicare.

Dedicare är ett av Nordens största bemannings- och rekryteringsföretag inom vård och socialt arbete. För att fortsätta vara en ledande aktör på marknaden startade Dedicare ett digitaliseringsprojekt under 2017. Initiativet till att satsa på Globus är ett resultat av detta projekt och det nya verktyget tas i bruk på Dedicares alla avdelningar under hösten 2020.

Kort om Dedicare
Dedicare är Nordens största rekryterings- och bemanningsföretag inom vård och socialt arbete med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Dedicare rekryterar och bemannar läkare, sjuksköterskor, socionomer och pedagoger till kunder i både privat och offentlig verksamhet. Koncernen har bedrivit verksamhet sedan 1996, är noterad på Nasdaq Stockholm sedan maj 2011 och omsätter ca 800 MSEK med ca 630 anställda. Dedicare arbetar fortlöpande med kompetensutveckling där miljö och kvalitet är ledord. Dedicare är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2015 och miljöcertifierat enligt ISO 14001:2015. Läs mer om Dedicare på www.dedicare.se

Kort om Globus
Globus AI er et norsk teknologiselskap som har utviklet en digital bemanningsassistent. Løsningen sørger for en enklere og raskere kobling mellom person og oppdrag på en ny og revolusjonerende måte. Ved å benytte det vi kaller Skandinavisk Artificial Intelligence så har vi utviklet en løsning som kombinerer teknologi med empatiske faktorer for å oppnå best mulig koblinger der mennesket er i sentrum. Globus AI har kunder i Norden fordelt på private og offentlige aktører som alle har bemanningsallokeringsbehov som et fellestrekk. Selskapet ble etablert i 2017 og består i dag av ca. 40 fulltidsansatte. Läs mer om Globus på www.globus.ai

För ytterligare information kontakta:
Krister Widström, Koncernchef och VD, tel 070-526 79 91
krister.widstrom@dedicare.se

Mattis Kjellin, CIO, tel +47 41 22 19 94
mattis.kjellin@dedicare.no

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 augusti 2020 kl. 08.00 (CEST).

Dedicare AB (publ.)
Ringvägen 100, uppgång E, 10 tr
118 60 Stockholm
Tel: 08-555 656 00
www.dedicare.se
Org.nr: 556516–1501