Anki

Socionom/socialsekreterare

Innan jag började arbeta för Dedicare hade jag en paus från jobbet som socionom. Jag arbetade som personlig assistent åt en funktionshindrad 6 månaders baby. Efter ett år ville jag tillbaka till det sociala arbetet. Av en slump träffade jag på en person som arbetade på Dedicare. Jag lämnade mina uppgifter, blev ”godkänd” och tog ett uppdrag för att känna på hur det var.

Dedicare är mycket bra som arbetsgivare. De är lyhörda, ödmjuka, samarbetsvilliga och justa. Det bästa är att jag kan tacka ja eller nej till uppdrag utan att jag känner press.

Jag får utvecklas som jag vill. Som konsult utvecklas jag med arbetsplatsen och möter deras behov som ser olika ut. Dedicare försöker hitta uppdrag och arbetsplatser som matchar mina kunskaper, men trots det möter man förstås olikheter, nya strukturer och organisationer. Det är spännande att få chansen att arbeta i små och stora kommuner, men också i olika stadsdelar i Stockholm. Det är utvecklande att möta nya människor med nya infallsvinklar på problem.

För tillfället går en stor del av min fritid till att resa, eftersom uppdraget är långt från mitt hem. Det har gjort att min träning inte har blivit som jag tänkt mig med 2-3 gånger i veckan. Istället har jag börjat cykla till stationen som kompensation. Restiden använder jag till att läsa böcker jag inte hunnit med. Så inget ont som inte har något gott med sig.

Vill du arbeta självständigt och tycker om att utmana dig själv så ska du absolut pröva på jobbet som bemanningssocionom för Dedicare.

Anki

Socionom/socialsekreterare

Sophie

Socionom

Tidigare arbetade jag som gruppchef i ett boendestödteam och som kurator. Men jag ville göra något nytt, utmanade och spännande. Att vara konsult åt Dedicare är ett helt nytt och inspirerande sätt att arbeta för mig. Jag är av naturen vetgirig och nyfiken och det är en tillgång som konsult.

Dedicare känns som ett ungt och fräscht företag. De är innovativa och bra arbetsgivare med högt i tak. Dialogen jag har med dem är öppen och rolig och de svarar snabbt på mail.

Med Dedicare upplever jag att jag får utvecklas som jag vill. Jag känner att de har stort förtroende för mina kunskaper och det leder utvecklingen framåt.

Det bästa med att jobba för Dedicare är att få komma in på en arbetsplats där jag behövs och att Dedicare har sonderat terrängen just för mig. De ser mina möjligheter och tror på mig. Dessutom har de bra föreläsningar som ger extra motivation.

Balansen mellan jobb och fritid fungerar bra som konsult. Når jag inte arbetar pysslar jag med barnen och umgås med vänner. Min obligatoriska joggingtur längs havet är rena terapin. Jag tycker också mycket om måla, gärna skisser och akvareller. Jag läser mycket böcker och så ofta jag kan fixar och donar jag med blommor, trädgård och inredning.

Jag upplever att min fritid är mycket meningsfull och jag tror att det är en stor lycko- och friskhetsfaktor just för balansen i livet. Det blir lättare att släppa arbetet när jag går hem. Och det är viktigt eftersom arbetet som socionom tidvis är mycket krävande och stressnivån kan ibland bli hög.

Sophie

Socionom